Nga mbledhja e Komisionit te Jashtem te Kuvendit te Shqiperise

Dade: Të zgjidhet sa më parë ambasadori në Maqedoni, atje luhet fati i njerëzve tanë

Mungesa e përfaqësimit të Shqipërisë nga një ambasador në Maqedoni, është ngritur si shqetësim edhe këtë të martë në Komisionin e Jashtëm, pas sulmit të armatosur në Kumanovë. Kryetarja e Komisionit, Arta Dade, tha se pavarësisht prezencës së përfaqësuesve të Ministrisë së Jashtme, situata në Maqedoni vijon të jetë e përkeqësuar. Ajo ka kërkuar sërish…

dade-kom1.4.15

Komisioni për Politikën e Jashtme miratoi p/ligjin

Komisionin për Politikën e Jashtme miratoi projektligjin “Për ratifikimin e Marrëveshjes së financimit dhe projektit, ndërmjet Republikës së Shqipërisë, “Marrësi”, të përfaqësuar nga Ministria e Financave, dhe Fondit Shqiptar për Zhvillim, “Agjencia zbatuese e projektit”, dhe KFW Frankfurt AM MAIN, “KFW”, për fondet IPA të Bashkimit Europian për furnizimin me ujë të zonave rurale III”.…

arta_monika

Znj. Arta Dade merr pjesë në seancën “Domosdoshmëria për Gratë në Udhëheqje”

Në seancën “Domosdoshmëria për Gratë në Udhëheqje”, me praninë e përfaqësuesve të Forumit Global i Grave në Parlament, në konferencën organizuar nga OSBE e ODIHR në bashkëpunim me Parlamentin e Serbisë, në kuadrin e Presidencës Serbe të OSBE-së, e mori fjalën znj. Arta Dade e cila vlerësoi këtë konferencë si një element të rëndësishëm për bashkëpunimin…

arta_kuvend

Arta Dade, takohet me Ambasadorin e Suedisë për Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë Sh.T.Z. Mats Staffansson

Kryetarja e Komisionit për Politikën e Jashtme të Kuvendit të Shqipërisë, znj. Arta Dade, zhvilloi sot një takim me Ambasadorin e Suedisë për Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë Sh.T.Z. Mats Staffansson, i cili ndodhej në Tirane për një vizite pune dy ditore, shoqëruar nga i Ngarkuari me Punë i Suedisë në Tiranë Z. Patrik Svensson. Zonja…

dade

Dade: Krerët e komisioneve të jashtme parlamentare të SEECP takohen në 13 mars në Tiranë

Arta Dade, Kryetare e Komisionit të Politikës së Jashtme të Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, u takua në Vjenë, në Parlamentin e Austrisë me Josef Cap, Kryetar i Komisionit të Jashtëm dhe Çështjeve Europiane të Austrisë. Gjatë takimit u shkëmbyen gjërësisht mendime lidhur me situatën në rajon dhe perspektivën Europiane të Shqipërisë dhe të Ballkanit…

dade_osbe

Asambleja e OSBE-së, Arta Dade: Domosdoshmëri ndërprerja e operacioneve ushtarake në Ukrainë

Gjatë punimeve të Asamblesë Parlamentare të OSBE-së ku u diskutua dhe çështja e Ukrainës, Kryetarja e Komisionit të Politikës së Jashtme të Kuvendit të  Shqipërisë, Arta Dade, i kërkoi Rusisë që të zbatojë Marrëveshjen e Minskut. Duke marrë fjalën në debatin special për krizën në Ukrainë, Dade nënvizoi mbështetjen maksimale për punën e Misionit monitorues…

arta_kuvend

Dade, letër ambasadorit francez: Indinjatë për sulmin, jemi pranë jush

Kreu i Komisionit për Politikë të Jashtme të Kuvendit Arta Dade i ka dërguar një letër Ambasadorit të Francës në Republikën e Shqipërisë, Bernard Fitoussi. I dashur Ambasador, Më lejoni që në emër të Komisionit për Politikë të Jashtme të Kuvendit të Shqipërisë t’ju përcjell dhimbjen e thellë dhe indinjatën për sulmin e tmerrshëm kundër…

date_kuvend

Dade: Rama gjeti mjedis mbështetës nga ata që e themeluan PS-në

Deputetja e Partisë Socialiste në një analizë të hollësishme për vitin e parë të qeverisjes së të majtës në Shqipëri. Çfarë ka bërë më mirë dhe çfarë mund të bëhet ndryshe për të plotësuar pritshmëritë e publikut. Dade thotë se “…përgjegjësitë e maxhorancës nuk mund të kenë pikë referimi qeveritë e Berishës, por destinacionin e…